- Vinnerkulturen ligger i enkeltmenneskene

Grorud Taekwondoklubb er kåret til "årets beste klubb" seks år på rad. 

- Skal jeg slippe noen hemmeligheter?

Hovedtrener i Grorud Taekwondo, Mikael Oguz, smiler lurt. 

Spørsmålet var enkelt: hvordan blir man kåret til årets beste klubb i NM seks år på rad?

Svaret er en god, gammel oppskrift, som er enkel i teorien, men krever beinhard jobbing i praksis. 

- Det handler om systematisk arbeid med høy kvalitet over tid i et godt miljø. Miljøet er kanskje det viktigste. Selv om taekwondo er en individuell idrett så er vi et lag som unner hverandre suksess. Vi er der for hverandre. Det ligger i kulturen vår, sier Oguz, som selv har vært en sentral personlighet gjennom mange år i Grorud. 

I det slitte kjellerlokalet i Grorud Samfunnshus nesten øverst i Groruddalen i Oslo har klubben fostret opp talenter på løpende bånd. 

- Alle er viktige i klubben vår, uavhengig av om du satser hardt eller har det som en hobby. Det jobbes godt i de lavere aldersgruppene, slik at vi hele tiden får ettervekst. Mange av de som bidrar har tidligere vært gode utøvere i klubben. 

- Vinnerkulturen ligger ikke i veggene, men i enkeltmenneskene. Vi har mange kontinuitetsbærere. Det er viktig, mener Oguz.

Under årets NM i Oppsal Arena høres det godt når en Grorud-utøver var på matta. Trykket fra tilskuerne er enormt. Hver enkelt utøver løftes frem.
Til slutt står Sebastian Thune med Kongepokalen og Grorud med vandrepokalen som beste klubb. 

- For utøverne har det vært veldig viktig å ta den pokalen en gang til. Dette var siste napp i vår andre vandrepokal. 

- Hva er det man strekker seg etter nå?

- Vi ønsker alltid å være best i Norge, men vi har også et ønske om å lykkes internasjonalt. I år tok vi våre første mesterskapsmedaljer, sier Oguz, og viser til Viktor Asps sølv i Universiaden.

Samme valør hentet Milos Pilipovic i U21-EM. Og for å vise bredden i klubben gikk Robert Honningsdalsnes hele veien og ble europamester for veteraner. 

Dermed har et nytt marked åpnet seg for Grorud Taekwondoklubb. 

- Vi har lyst til å ta et steg videre. Nå hever vi blikket og har lyst til å bli enda råere internasjonalt, avslutter Mikael Oguz. 

Grorud taekwondoklubbGtkdTaekwondo

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert