- Det viktigste med kickboxing er å ha det gøy!

-  Har du det gøy sammen med dine lagkamerater og trenere så får du til alt, mener Norges mest-vinnende kickboxing-trener.

Daimi Akin er hovedtrener for Fighter Kickboxingklubb og landslagstrener i fullkontakt. I 1995 startet han klubben som i dag teller over 1000 medlemmer fordelt på seks forskjellige avdelinger. 

- Vi har kommet dit fordi vi har jobbet strukturert i mange år, vi har satset på utøvere og trenere som har jobbet målrettet, og ivaretatt de hele veien. Men vi har også hatt det gøy hele veien, og vi har det gøy den dag i dag. Det er drivkraften!

På kontorveggen i Bjølsenhallen i Oslo henger bildene som minner om en god karriere. En ung atlet står med vaskebrett på magen, hockeysveis på hodet og armen høyt hevet. 

I dag er hockeysveisen borte, vaskebrettet er kanskje ikke like skarpt i kantene, men erfaringen og klokskapen desto større. 

- Du  ikke ha vært en god utøver for å lykkes som trener. Har du interesse og lyst til å følge med, ta kurs og utdannelse, så vil du komme ganske langt. Det er nok mange som har kommet lengre og som kan komme lengre enn meg, sier Akin.

- Hva er dine beste råd til andre trenere og utøvere?

- Det finnes mange måter å gjøre ting på, og det er veldig mange dyktige trenere der ute som kan mye. Jeg vil ikke stå og si at jeg vet bedre enn noen annen.
Det viktigste er at man har en god argumentasjon både for hvorfor man skal gjøre ting, og hvordan man skal gjøre det. En treners viktigste oppgave er å se enkeltindividet, men samtidig bygge opp samholdet, mener Akin. 

Daimi akinFighter kickboksingklubbKickboksingKickboxing

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert