Slik når du målene dine

Norges råeste mentaltrener gir deg triksene du trenger for å lykkes!

Tommy Fjeldheim er en av landets skarpeste mentaltrenere, med oppdrag for både idrettshelter som Cecilia Brækhus og Jack Hermansson, samt for næringslivet og privatpersoner.  Han er også forfatter av boken "Tenk som en kriger"

- Det er forskjellige ting som fungerer for forskjellige mennesker. Det grunnleggende for alle er at du må mene det du bestemmer deg for. Ikke snakk om hva du skal gjøre, men mer om hvordan du faktisk skal gjennomføre det, sier Fjeldheim, og utdyper: 

- Det er vanene vi må endre, og du må lage en enkel plan. «Jeg skal begynne å trene tre ganger i uka». Ja, men hvordan skal du gjennomføre det? Hvilke dager skal du trene? spør Fjeldheim retorisk.

Vanens makt skal man altså være forberedt på å møte. Den angriper også motivasjonen og viljen. Gløden slukner, og hva gjør man da?

- Mennesker faller alltid tilbake til gamle vaner, og der er det mange som bryter forsettene sine. Legg treningen inn i kalenderen din, som en påminnelse, og gå igjennom det etter noen uker. Gjør en realitetssjekk, og ikke vær redd for å tilpasse målene og endringene i forhold til hva som lar seg gjennomføre, sier Fjeldheim. 

Summert opp presenterer han sine tre beste tips, enten det gjelder den målsettingen du har satt for karrieren din i 2020, eller om det bare er for å holde nyttårsforsettene: 

1) Gjør veien kort fra tanke handling. Slutt og tenk - men begynn!
2) Gjør mentale forpliktelser med andre. Enten gjør avtaler eller fortell andre hva du skal.
3) Ta en stopp underveis. Evaluer deg selv, og ikke være redd for å endre og tilpasse. Det er bedre enn å bryte.

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert