Slik velger du riktig boksesekk

- En god boksesekk skal passe til det målet du trener mot, sier tidligere proffbokser Thomas Hansvoll.

Hansvolls boksekarriere teller 74 amatørkamper og 32 profesjonelle boksekamper. På sitt beste var han rangert som nummer to i verden i cruiservekt.


På veien dit har det blitt lagt ned vannvittig mange treningstimer, mange av de med en boksesekk som motstander.


- En god sekk skal være litt "midt i mellom", ikke for hard og ikke for myk, og naturlig i forhold til det som er hovedmålet med treningen din. Den skal være mest mulig lik en kropp, mener Hansvoll, som i dag er hovedtrener i Drøbak Bokseklubb, og ekspertkommentator for Viasats boksesendinger.

Drøbak er blant klubbene som har investert i stående boksesekker fra Fighter Sport.

- De stående sekkene gir en veldig riktig belastning, og svikter akkurat det lille du trenger for å få et riktig treffpunkt. Hvis sekken er for hard blir belastningen feil, og du risikerer belastningsskader i skuldrene, mener Hansvoll.

 

Fighter har gjennom nesten tre ti-år utviklet flere typer sekker som passer både hard klubb-bruk, og som også har blitt populære blant privatkunder. 

- Den største feilen mange gjør er heller at de går for ensformig og i det samme tempoet hele tiden. Da blir boksingen din deretter, og når du kommer ut i kamp blir du lett å lese for enhver motstander, mener Hansvoll, som har følgende gode treningstips til en uke med gode treningsøkter på boksesekken: 

- Tenk variasjon. Det bør du egentlig gjøre med all type trening. Hvis du vil at boksingen din skal være variert, må treningen også være det. Hvis du for eksempel skal ha fire sekkeøkter i løpet av en uke kan du legge de opp som en økt med "power-punches", en økt med intervaller, en økt der du går lett og leker på sekken, og en økt der du er like konsentrert og beveger deg som om det skulle være en sparring, sier Hansvoll.

SE HØYDEPUNKTER FRA THOMAS HANSVOLLS KARRIERE HER:

BoksesekkBoksesekkerBoksingThomas hansvoll

Skriv en kommentar

Alle kommentarer blir moderert før de blir publisert